Šátečky s hruškovo-jablkovou náplní
Suroviny
- 500 g Listové těsto
 - 200 g Jablka
 - 200 g Hrušky
 - 50 g Hrozinky
 - 70 g Džem jablečný
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr skořicový
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 78 g
 - Tuky 118 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 98.8 mg
 - Draslík 136.2 mg
 - Vláknina 9982.5 mg
 - Vitamín A 9982.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka se zralými hruškami. Rozkrájíme je, zbavíme semínek. Ovoce nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omyjeme a necháme okapat hrozinky, které přidáme do mísy. Ovoce smícháme s jablečným džemem, který jsme si trochu rozehřáli. Ovocnou směs ochutíme skořicovým cukrem, špetkou muškátového oříšku a špetkou pomletého hřebíčku. Přidáme 2 lžíce kukuřičného škrobu, směs promícháme.
 - 
                                2
Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 5 mm. Nakrájíme ho na čtverce o straně 15 cm. Na každý čtverec položíme lžíci ovocné náplně a těsto přehneme do tvaru trojúhelníku.
 - 
                                3
Šátečky poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
 - 
                                4
Povrch šátečků propíchneme vidličkou, potřeme rozšlehaným vajíčkem.
 - 
                                5
Pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 20-25 minut dozlatova, pak je z trouby vyjmeme. Vychladlé šátečky posypeme práškovým cukrem s vanilkou a podáváme.