Mung dhál suchý

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka jedlá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Kmín římský
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 5 ks Chilli paprička
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 474 mg
  • Vláknina 25211.8 mg
  • Vitamín A 25211.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku propereme pod studenou tekoucí vodou a dáme do pánve. Přidáme zázvor, koriandr, mletý kmín, rozetřený česnek, mleté chilli a promícháme. Zalijeme vodou, aby byla čočka ponořená a vaříme, dokud není měkká. Osolíme a přendáme do nádoby, ve které ji budeme podávat. Udržujeme v teple.

  • 2

    Rozehřejeme v pánvi máslo, přidáme chilli papričky, bílý kmín a osmahneme.

  • 3

    Baghár nalijeme na čočku a podáváme.

Komentáře k receptu