Chleba z koloniální doby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Mouka polohrubá
  • 150 g Mouka kukuřičná
  • 400 ml Voda pitná
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 284.2 mg
  • Vláknina 2971 mg
  • Vitamín A 2971 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme žloutky s mlékem, v míse kukuřičnou mouku, sůl, rozpuštěné máslo a horkou vodu. K mouce přimícháme žloutkovou směs, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukrem a vypracujeme hladké těsto. Na závěr vmícháme pevný sníh z bílků a těsto vlijeme do vymazané formy do jejích 2/3.

  • 2

    V předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.

  • 3

    Upečený chleba se svou konzistencí podobá pudinku. Chleba vyklopíme a krájíme na plátky.

Komentáře k receptu