Patizon v česnekovém těstíčku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Patison
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 236 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 91.4 mg
  • Vláknina 770.5 mg
  • Vitamín A 770.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Osolíme a necháme chvíli stát.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme rozetřený česnek, sůl a hladkou mouku. Umícháme hladké těstíčko.

  • 3

    Plátky patizonu obalíme v těstíčku a smažíme po obou stranách na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s bramborovu kaší.

Komentáře k receptu