Máslové noky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 414.9 mg
  • Draslík 162.5 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno. V mléce rozpustíme máslo a sůl, přivedeme do varu, za stálého míchání do mléka vsypeme mouku. Mícháme pečlivě, aby vznikla hladká kaše, která se nelepí na stěny a dno hrnce. Do vychladlé kaše postupně zamícháme žloutky a na závěr pevný sníh z bílků.

  • 2

    Do vroucí vody vkládáme noky, vykrajované z těsta pomocí lžíce. Vaříme je zhruba 10 minut, poté je vyjmeme děrovanou naběračkou.

Komentáře k receptu