Salát ze špenátu a vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 276 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 368 mg
 - Draslík 475 mg
 - Vláknina 3112 mg
 - Vitamín A 3112 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.1 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listový špenát otrháme z řapíků, listy propláchneme a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté je necháme okapat, nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, krájíme na osminky. Pažitku rozkrájíme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním oleje s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
 - 
                                2
V míse promícháme špenát se zálivkou, poklademe vejci, posypeme pažitkou. Před podáváním necháme salát vychladit.