Vaječné kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 1056.4 mg
 - Draslík 403.1 mg
 - Vláknina 672 mg
 - Vitamín A 672 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svaříme mléko nebo smetanu, přidáme mouku, kmín, sůl a na jemno posekaný čerstvý kopr.
 - 
                                2
Vaříme 15 minut.
 - 
                                3
Opatrně rozklepneme vejce, postupně aby se neroztekla a zavaříme do kysela.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými brambory.