Bezlepkový chléb s podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Droždí sušené
  • 315 g Mouka rýžová
  • 45 g Mouka sójová plnotučná
  • 70 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 45 g Solamyl - bramborový škrob
  • 60 ml Med včelí
  • 375 ml Mléko - podmáslí
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Xantanová guma
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 147 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 36.5 mg
  • Vláknina 3215.9 mg
  • Vitamín A 3215.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce, ocet, olej, med, sůl, podmáslí, gumu, maizenu, Solamyl, oba druhy mouky a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme Základní program. Po ukončení programu necháme chléb vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu