Italské těstoviny s česnekem a petrželí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 450 g Těstoviny Penne
  • 30 ml Petržel - nať
  • 0.25 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 16.5 mg
  • Draslík 72.7 mg
  • Vláknina 1301.3 mg
  • Vitamín A 1301.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny vaříme ve slané vodě po dobu 4 minut. Propláchneme je teplou vodou a necháme je oschnout a odložíme bokem na teplé místo.

  • 2

    Na pánvi necháme rozpustit máslo a osmahneme česnek. Těstoviny dáme na pánev a pečlivě je promícháme s česnekem, aby se chutě promíchali. Několik minut smažíme, za stálého míchání.

  • 3

    Vše zakápneme olivovým olejem, a sejmeme z ohně. Posypeme nasekanou petrželkou. Přidáme špetku soli a pepře, naaranžujeme nasekané bylinky a podáváme.

Komentáře k receptu