Sterilované feferonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 500 g Feferony
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 42 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1947 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 268.7 mg
  • Vláknina 2500 mg
  • Vitamín A 2500 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Feferonky očistíme, důkladně omyjeme a rozdělíme do sklenic. Ocet a sůl rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Roztokem zalijeme feferonky, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu