Olomoucké zapečánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1014 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 1232.7 mg
 - Vláknina 17817 mg
 - Vitamín A 17817 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme v osolené vodě ve slupce, ihned zchladíme a necháme okapat. Zatím si nakrájíme oloupanou cibuli na kolečka a věnečky tvarůžků podélně rozpůlíme.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme 2 lžícemi másla, na dno rozložíme vrstvu cibule, na ni oloupané brambory nakrájené na plátky, osolíme a opepříme. Na brambory poklademe plátky tvarůžků, posypeme paprikou a všechny vrstvy ještě jednou zopakujeme. Nakonec přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme do středně vyhřáté trouby zapéct na 30 minut.