Salát z fenyklu a rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Hroznové víno
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 200 g Rýže loupaná
  • 150 g Cibulka jarní
  • 300 g Fenykl sladký - hlíza
  • 300 g Okurka salátová
  • 30 g Hrozinky
  • 60 ml Olej olivový
  • 410 ml Voda pitná
  • 60 ml Pomerančová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Celer - nať
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • 0.5 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 802.4 mg
  • Vláknina 12574.4 mg
  • Vitamín A 12574.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme zhruba 20 minut ve slané vodě a necháme vychladnout. Cibulky a fenykl nakrájíme na tenké plátky, okurku nakrájíme na kostičky, bobule vína rozpůlíme a vybereme jadérka. Ořechy nasekáme nadrobno, hrozinky nasekáme nahrubo. Bylinky nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse promícháme zeleninu s ořechy, vínem a hrozinkami. Do směsi vmícháme rýži, přelijeme zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit a posypeme ustrouhanou pomerančovou kůrou.

  • 3

    Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu, sůl, pepř, olej, ocet a bylinky.

Komentáře k receptu