Mandlovo - česnekový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 914 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 581 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 469.5 mg
 - Vláknina 17020 mg
 - Vitamín A 17020 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 10.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve vhodíme mandle do horké vody a následně do studené, poté mandle oloupeme a umeleme.
 - 
                                2
Česnek prolisujeme a v hmoždíři s mandlemi a solí rozmělníme. Chléb nakrájený na kostičky navlhčíme vodou (4 lžíce) a přidáme do vzniklé pasty. Za stálého míchání přidáváme olej, ocet a popřípadě sůl.