Toasty s citronovo-mandlovou čepičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Briošky máslové
  • 10 polévková lžíce Mandle
  • 5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 841.5 mg
  • Vláknina 29976 mg
  • Vitamín A 29976 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 28.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si zahřejeme troubu na 190 stupňů. Do misky dáme bílek a cukr a ušleháme vše do hustého krému. Přimícháme mleté mandle, citronovou šťávu a strouhanou citronovou a pomerančovou kůru.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem položíme 4 plátky briošky, potřené bílkovou směsí a pečeme asi 8-10 minut dozlatova.

  • 3

    Servírujeme teplé.

Komentáře k receptu