Garganelli s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 751 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 505.5 mg
 - Vláknina 14657.5 mg
 - Vitamín A 14657.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 41 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vybereme menší a pevné cukety, opláchneme, osušíme a nakrájíme na 2mm tenké plátky. Oloupeme česnek a nakrájíme na plátky. Opláchneme bazalku, vytřepeme a dáme oschnout.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 5 litrů osolené vody, přisypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu.
 - 
                                3
Na pánvi pomalu rozpálíme olivový olej, přidáme česnek a opečeme jej za stálého míchání. Přidáme cukety, osolíme a opékáme za častého míchání. Cukety musejí zůstat uprostřed sklovité a na okrajích pevné. Hotové cukety sundáme z plotýnky. Nasekáme bazalku na drobné kousky, několik celých lístků necháme na ozdobu. Do cuket vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu a piniové oříšky.
 - 
                                4
Těstoviny slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce a promícháme s cuketami. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylou bazalkou a strouhaným parmazánem.