Sýrové rizoto se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 120 g Šalotka
  • 400 g Rýže loupaná
  • 300 g Zeleninová směs pod svíčkovou - mražená
  • 160 g Eidam jihočeský uzený 44%
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 ml Olej olivový
  • 90 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1238 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 549.5 mg
  • Vláknina 15449.8 mg
  • Vitamín A 15449.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu sýru nakrájíme na kostičky, druhou polovinu nastrouháme na struhadle. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Petrželku nasekáme najemno.

  • 2

    Olej a 2/3 másla rozpálíme a osmažíme na něm šalotku po dobu tří minut. Přisypeme rýži a restujeme 2 minuty, poté podlijeme vínem a vaříme 3 minuty. Přidáme zeleninu a zalijeme 125 ml vývaru a postup opakujeme vždy po vstřebání veškerého vývaru. Osolíme, opepříme, vmícháme kostičky sýra, zbytek másla a petrželku. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu