Třízrnný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mák - semena
  • 15 g Med včelí
  • 330 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 330 g Mouka žitná bílá
  • 30 g Slunečnice - semena
  • 10 g Sůl
  • 15 g Droždí
  • 100 g Lněné semínko
  • 400 ml Voda pitná
  • 50 ml řepkový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 258.2 mg
  • Vláknina 29636 mg
  • Vitamín A 29636 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme žitnou i celozrnnou mouku, sůl, zalijeme vodou, olejem, přidáme med a droždí. Promícháme, přendáme do nádoby domácí pekárny, nastavíme program celozrnný chléb. Po zaznění signálu přihodíme lněná, slunečnicová a maková semínka, necháme péct.

Komentáře k receptu