Vínové fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 177 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 35.8 mg
  • Vláknina 157.2 mg
  • Vitamín A 157.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky (hodně tenké) očistíme, odřežeme stopky a omyjeme. Fazolky necháme okapet. Do rendlíku vložíme fazolky, přilijeme bílé víno, bobkový list a pod pokličkou je dusíme doměkka asi 10-15 minut. Když jsou měkké, přidáme sůl, pepř, cukr a rozehřáté máslo. Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu