Dánská pivní polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Chléb celozrnný žitný
  • 1 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 105.1 mg
  • Vláknina 7422.3 mg
  • Vitamín A 7422.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žitný chleba pokrájíme na kostičky, dáme ho hrnce, zalijeme 2 dl vody a 5 dl piva. Chleba necháme máčet 10-12 hodin.

  • 2

    Druhý den chleba s pivem přivedeme k varu a pomalu ho vaříme 25 minut. Poté vše přecedíme do druhého hrnce a chleba prolisujeme. Přilijeme 5 dl piva, povaříme 1-2 minuty, přilijeme smetanu, dochutíme cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Polévku necháme přejít varem a hned podáváme.

Komentáře k receptu