Marcipánové muffiny s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Marcipán
  • 100 g Pistácie
  • 75 g Cukr krupice
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 8 cl Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 3 polévková lžíce Citrónová šťáva
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 727 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 419.8 mg
  • Vláknina 8946 mg
  • Vitamín A 8946 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 153.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou.

  • 2

    Připravíme těsto: v rendlíku při nízké teplotě zahřejeme mléko, do něj rozdrobíme marcipán a za stálého míchání ho rozpustíme - mléko jen zahříváme, ale nevaříme!

  • 3

    V míse utřeme do pěny měkké máslo pokrájené na kousky s pískovým cukrem, vanilkovým cukrem a třemi žloutky. Poté k máslu přišleháme rozpuštěný marcipán.

  • 4

    Do druhé mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mleté pistácie a celou směs přimícháme k vyšlehanému máslu. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme je do těsta.

  • 5

    Formičky na muffiny naplníme do dvou třetin a vložíme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Připravíme citrónovou polevu: v misce vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou do hladka.

  • 6

    Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, následně je vložíme do papírových košíčků, ozdobně je pokapeme citrónovou polevou a když poleva zatuhne, muffiny podáváme.

Komentáře k receptu