Espresso muffiny s čepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 25

Suroviny

  • 60 g Mouka polohrubá
  • 60 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 200 g Lučina Žervé
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 75 g Cukr krupice
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 ml Káva Espresso
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Kypřící prášek do pečiva
  • 1.5 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 24.6 mg
  • Draslík 26.3 mg
  • Vláknina 449.6 mg
  • Vitamín A 449.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do formiček na 12 kusů muffin vložíme papírové košíčky. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Přimícháme kukuřičný škrob Maizenu, cukr, špetku soli, rozpuštěné vlahé máslo, celá vejce a uvařený šálek silné, vlažné espresso kávy. Směs promícháme, pomoci elektrického hnětače těsto uhněteme, musí být hladké a vláčné.

  • 2

    Košíčky naplníme těstem do dvou třetin a muffiny dáme do předem vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme je asi 15 - 20 minut.

  • 3

    Mezitím připravíme krém z čerstvého sýra: do mísy dáme čestvý sýr (např. Lučina žervé krémový, Gervais natur aj.), přimícháme hustou lahůdkovou smetanu, vanilkový cukr, moučkový cukr, 10 g Maizeny a směs vyšleháme do hladkého krému. Omytou oloupanou broskev zbavíme pecky a nakrájíme ji na velmi drobné kostičky, které zamícháme do krému. Když se muffiny pečou 20 minut, vyjmeme je z trouby, opatrně na ně poklademe lžicí krém (utvoříme čepičky) a dáme je na dalších 10 minut dopéct.

  • 4

    Upečené muffiny necháme několik minut vychladnout, poté je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu