Tartaletky s houbovým salátem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Solamyl
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 7 g Pepř černý mletý
 - 70 g Sýr Parmezán
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr moučka
 - 1 ks žloutek
 - 2 ks Šalotka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 polévková lžíce Citrónová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 24.7 mg
 - Draslík 189.8 mg
 - Vláknina 256.3 mg
 - Vitamín A 256.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 50 ml vody, máslo, mouku, lžičku soli a cukru a solamyl a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme hodinu odležet v lednici.
 - 
                                2
Poté rozválíme a vyplníme jím formičky na tartaletky.
 - 
                                3
Necháme půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
 - 
                                4
Pečeme 8-10 minut na 180 °C.
 - 
                                5
Houby a šalotku nakrájíme na jemno a spolu je osmažíme doměkka.
 - 
                                6
Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu.
 - 
                                7
Směs navršíme do upečených tartaletek. Podáváme posypené sýrem (můžeme zkusit i plísňový sýr).