Barevná fazolová polévka
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
 - 100 g Sýr balkánský
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 6 ks Rajčata
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 186 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 22.3 mg
 - Draslík 2646.5 mg
 - Vláknina 47399.8 mg
 - Vitamín A 47399.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji nejdřív zprudka, potom mírněji opečeme mrkev, celer, česnek a cibuli na kostičky, osolíme, opepříme a pečeme asi 8 minut. Přidáme oloupaná, pokrájená rajčata, protlak, oregáno, podlijeme 1,25 l vody a vaříme dokud není zelenina měkká. Potom přidáme do polévky bílé fazole v konzervě, scezené a propláchnuté.
 - 
                                2
Prohřejeme a dosolíme dle chuti.
 - 
                                3
Posypeme sýrem nasekaným nahrubo, můžeme přidat i trochu čerstvé petrželky.