Brusinkový závin
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 25 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 2.9 mg
- Draslík 104 mg
- Vláknina 7433.3 mg
- Vitamín A 7433.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit. 
- 
                                2Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm. 
- 
                                3Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily). 
- 
                                4Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        