Kuskus po česku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuskus
  • 300 g Hlíva ústřičná
  • 300 ml Voda pitná
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Adžika
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 7.8 mg
  • Draslík 349.8 mg
  • Vláknina 8865 mg
  • Vitamín A 8865 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuskus uvaříme dle návodu. (Místo vody můžeme pro zvýraznění chuti použít slepičí bujón.)

  • 2

    Na oleji si orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a papriky nakrájené na proužky.

  • 3

    Hlívu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 4

    Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu