Těstoviny primavera

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 500 g Fazole bílé
  • 225 g Špenát listový čerstvý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1029 kcal
  • Sacharidy 161 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 31.1 mg
  • Draslík 2918.7 mg
  • Vláknina 53666.8 mg
  • Vitamín A 53666.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.4 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme špenát.

  • 2

    Pod pokličkou vaříme 5 minut, až špenát ztratí na objemu.

  • 3

    Necháme vychladnout.

  • 4

    Ve slané vodě vaříme hrášek a fazole, dokud nejsou hotové a poté slijeme.

  • 5

    Špenát se zakysanou smetanou rozmixujeme, až vznikne kaše.

  • 6

    Kaši vrátíme do hrnce a promícháme s hráškem a fazolemi.

  • 7

    Přidáme petržel, jarní cibulku, osolíme, opepříme a dáme polovinu parmazánu.

  • 8

    Udržujeme teplé.

  • 9

    Ve slané vodě uvaříme těstoviny dle návodu.

  • 10

    Slijeme a se špenátovou omáčkou promícháme a podáváme se zbylým parmazánem.

Komentáře k receptu