Slovenský zelný salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 304 mg
- Vláknina 5508 mg
- Vitamín A 5508 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zelí překrájíme, kapie nakrájíme na nudličky a malé cibulky na slabé plátky. 
- 
                                2Přidáme nasekanou petrželku (nebo kopr), nastrouhaný křen a vše promícháme s olejem. Necháme asi 1 hodinu odležet. 
- 
                                3Nakonec salát dochutíme a podle potřeby osolíme a osladíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        