Brambory plněné ementálem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 28 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 176.7 mg
- Draslík 700.8 mg
- Vláknina 10740.7 mg
- Vitamín A 10740.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory vařené ve slupce oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. 
- 
                                2Máslo a žloutky utřeme do pěny, přidáme sýr a vnitřek z brambor. Osolíme, přidáme koření a smetanu. 
- 
                                3Směs velmi dobře promícháme a naplníme jí vydlabané půlky brambor. Takto připravené brambory posypeme strouhaným sýrem a petrželkou a dáme zapéci do trouby. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        