Zelňačka z kysaného mléka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 0.75 l Mléko kefírové
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 1464.5 mg
  • Vláknina 19768 mg
  • Vitamín A 19768 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody dáme sůl, kmín, cibuli a na kostky nakrájené brambory. Přidáme nakrájené zelí a vše vaříme dopoloměkka.

  • 2

    Polévku zalijeme kysaným mlékem s rozšlehanou moukou a krátce povaříme.

  • 3

    Do hotové polévky zamícháme vejce a kousek másla.

Komentáře k receptu