Mléčný chléb - malý bochník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 29.1 mg
  • Vláknina 538 mg
  • Vitamín A 538 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami

  • 2

    a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 5

    Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 18.09.2015 07:08:45

Fajn chlebík, před posledním kynutím jsem nesrovnala těsto a neuhladila povrch, byla jsem mimo domov, tak proto ten tvar. Ale samozřejmě, že na chuti to neubere Přidávala jsem navíc malinko mléka, ale to vždy záleží jakou máme mouku. Chléb jsem ničím na povrchu nepotírala a budeme ho jíst s máslem a domácí marmeládou, případně s medem.

Odpovědět