Šunkový nákyp po indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 282.3 mg
  • Draslík 91.5 mg
  • Vláknina 286.8 mg
  • Vitamín A 286.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Svaříme mléko, máslo a mouku. Přidáme jemně nakrájenou šunku, žloutky, hořčici, pepř, nasekanou petrželku a sůl. Nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

  • 2

    Nákyp zapečeme ve vodní lázni v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Šunkový nákyp se hodí zejména ke kuřeti.

Komentáře k receptu