Pečená kapusta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 400 g Rajčata
  • 80 g Slanina vepřová
  • 150 g Houby čerstvé
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 14.9 mg
  • Draslík 1225.6 mg
  • Vláknina 10689.8 mg
  • Vitamín A 10689.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 192.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu rozkrojíme na 4 díly, vložíme je do vařící osolené vody, uvaříme téměř doměkka a necháme okapat.

  • 2

    Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny, na ně poklademe kapustu, opečené plátky slaniny a uzeného masa, rajčata nakrájená na poloviny a houby nakrájené na plátky. Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru. Pečeme pod pokličkou nejméně 30 minut, potom bez pokličky dopečeme, aby se odpařila všechna tekutina.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu