Knedlíky slaninové IV

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Zelí kysané
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 225.6 mg
  • Draslík 369.9 mg
  • Vláknina 7142 mg
  • Vitamín A 7142 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostičky pokrájené žemle a tuk do nich necháme vsáknout. Necháme vychladnout.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli a petrželovou nať zpěníme na lžičce sádla. Vejce ušleháme do pěny, přimícháme mléko, přidáme cibuli s naťí, osolíme a nalijeme na žemle. Za občasného míchání necháme tekutinu vsáknout, přimícháme mouku podle potřeby a těsto necháme chvilku odpočinout. Vytvoříme knedlíky ve velikosti jablka a do středu zabalíme jemně nasekané uzené maso. Vaříme v osolené vodě 20 minut.

  • 3

    Knedlíky po uvaření roztrhneme, omastíme je škvarky a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře k receptu