Knedlíky zelné II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 g Zelí kysané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 155.9 mg
  • Draslík 379.9 mg
  • Vláknina 10750 mg
  • Vitamín A 10750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na kostičky, sklovitě vyškvaříme, přidáme na kostky nakrájenou žemli. Zelí řádně vymačkáme, jemně nasekáme a přidáme k žemlím.

  • 2

    Vejce ušleháme s 1/2 šálkem smetany, přidáme mouku, zelí se žemlemi a zaděláme těsto jako na houskové knedlíky.

  • 3

    Vytvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je zhruba 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu