Brusinkové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Brusinky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.8 mg
  • Draslík 444.4 mg
  • Vláknina 3869.8 mg
  • Vitamín A 3869.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety osolíme, opepříme a na lžíci másla opékáme po každé straně asi 3 minuty. Vyjmeme je, přikryjeme alobalem a necháme na teplém místě.

  • 2

    Do pánve přidáme ještě lžíci másla, necháme zpěnit. Vsypeme omyté a okapané brusinky, podusíme je 4 minuty, až popraskají. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody.

  • 3

    Omáčku osladíme, přimícháme nasekanou petrželku, estragon a vložíme kotlety. Krátce prohřejeme a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu