Kuře se slaninovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 150 g Slanina vepřová
  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Játra kuřecí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 308.4 mg
  • Draslík 708.6 mg
  • Vláknina 5923.8 mg
  • Vitamín A 5923.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.

  • 2

    Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.

  • 3

    Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.

  • 4

    Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.

Komentáře k receptu