Piperade se šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 6 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Šunka schwarzwaldská
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 327.1 mg
  • Draslík 273.4 mg
  • Vláknina 2489.8 mg
  • Vitamín A 2489.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi zahřejeme olej a za občasného míchání na něm doměkka opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a na proužky pokrájené papriky zhruba 15 - 20 minut.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a odložíme.

  • 3

    Když máme papriky s cibulí připravené, nalijeme na ně připravená vejce a za stálého míchání je zahříváme, dokud nezačnou tuhnout. Musejí však zůstat krémovitého vzhledu. Pánev s připravenou směsí odstavíme.

  • 4

    Vmícháme nadrobno nakrájená rajčata zbavená semen a drobně nasekanou petrželku. Podle chuti ještě osolíme a opepříme.

  • 5

    Opečeme nasucho krajíčky bílého chleba, upravíme na ně připravenou směs s vejci, nazdobíme plátkem šunky a petrželkou. Podáváme ještě teplé.

Komentáře k receptu