Kotlety plněné vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 20 ml Hořčice
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Olej stolní
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 1 kávová lžička Mouka bramborová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 plátek Šunka dušená
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 6920 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 280.4 mg
  • Draslík 1483.2 mg
  • Vláknina 10293.8 mg
  • Vitamín A 10293.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme.

  • 2

    Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena.

  • 3

    Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření.

  • 4

    Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu