Labužnická terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šunka parmská
  • 400 g Hovězí svíčková
  • 200 g Houby nakládané
  • 250 g Telecí kýta
  • 250 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Česnek
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 102.8 mg
  • Draslík 978.5 mg
  • Vláknina 6832.8 mg
  • Vitamín A 6832.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté telecí maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme drobně pokrájený česnek, směs promícháme. Čerstvé houby (hřiby, lišky aj.) nakrájíme, osolíme, opepříme, na rozpuštěném másle krátce podusíme, přidáme k mletému masu. Zelenou a červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a z každé 1/2 nakrájíme na kostičky, které přidáme s kuličkami zeleného pepře k mletému masu, znovu vše promícháme.

  • 2

    Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem (2x větší, než je forma) a následně uzenou šunkou tak, aby konce šunky visely přes okraj minimálně 4 cm.

  • 3

    Formu naplníme polovinou mletého masa, na něj položíme hovězí svíčkovou vcelku a zakryjeme ji druhou polovinou mletého masa. Plátky šunky, které přečnívají přes okraj, přeložíme na povrch náplně, pak dobře uzavřeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu.

  • 4

    Upečenou terinu servírujeme teplou i studenou a podáváme ji s nakládanými houbami.

Komentáře k receptu