Masová terina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Králičí maso
  • 125 g Telecí plec
  • 125 g Vepřová pečeně
  • 250 g Sádlo syrové
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Česnek
  • 0.5 dl Koňak Armaňak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 896 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 631.9 mg
  • Vláknina 777.8 mg
  • Vitamín A 777.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté králičí, telecí a vepřové maso pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Syrové sádlo očistíme, nakrájíme též na malé kostičky a přiložíme k masu. Přidáme hořčici, koňak, sůl, pepř, utřený česnek, tymián, bobkový list, kmín. Vše dobře promícháme a odložíme do chladničky přes noc.

  • 2

    Druhý den vyložíme nádobu na terinu alobalem, vložíme do ní naložené maso, zakryjeme alobalem a nádobu uzavřeme, vložíme ji do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 45-60 minut při 200 °C.

  • 3

    Horkou terinu bez víka zatížíme závažím, necháme ji vychladnout a pak ji odložíme do chladničky do druhého dne.

Komentáře k receptu