Hovězí závitky v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 50 g Kabanos
  • 600 g Hovězí kýta
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2553 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 640.1 mg
  • Vláknina 5454.5 mg
  • Vitamín A 5454.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky masa naklepeme, posypeme solí, pepřem a potřeme pikantní hořčicí a prolisovaným česnekem. Na maso položíme plátky anglické slaniny, plátky okurky, kolečka cibule a plátky kabanosu. Zabalíme do závitků, obalíme je plátky slaniny, potřeme hořčicí, zakápneme worcesterem a zabalíme do alobalu. Vyskládáme na plech, podlijeme trochou vody a dáme péct. Pečeme v maximálně rozehřáté troubě 90 minut. Opatrně rozbalíme, protože v alobalu bude i vypečená šťáva. Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu