Rybí závitky plněné hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 267 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Treska aljašská
  • 4 g Sůl
  • 70 g Hovězí kýta
  • 15 g Shiitake houby
  • 4 g Ucho Jidášovo
  • 4 g Cukr krupice
  • 1 g Sezam - semena
  • 100 g Okurka salátová
  • 100 g Fazolové klíčky
  • 60 g Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 10 g Oříšky piniové
  • 6 g Hořčice
  • 3 g Cibulka jarní
  • 30 ml Omáčka sójová
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 0.18 ml Olej sezamový
  • 4.2 ml Olej stolní
  • 2.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 890 mg
  • Vláknina 2210.5 mg
  • Vitamín A 2210.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme sójový ocet, smícháme 15 ml octa, sójovou omáčku, vodu (3 lžíce) a polovinu piniových ořechů, které jsme namleli. Připravený sojový ocet odložíme stranou.

  • 2

    Poté připravíme hořčičnou omáčku smícháním druhé poloviny mletých pinií s hořčicí, zbylým octem a cukrem a nadrobno nasekanou cibulkou. Omáčku dochutíme solí.

  • 3

    Houby namočíme na 1 hodinu do jednoho litru vody a poté je necháme okapat a smícháme s jednou polovinou hořčičné omáčky. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a promícháme s druhou polovinou hořčičné omáčky, poté orestujeme ve stolním oleji na pánvi. Fazolové klíčky očistíme, pokrájíme na menší kousky a krátce povaříme, zhruba 2 minuty v osolené zbývající vodě.

  • 4

    Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na pánvi v sezamovém oleji. Okurky restujeme jen 10 sekund, aby plátky neztratily barvu.

  • 5

    Rybí plátky zlehka naklepeme a osušíme v utěrce. Připravíme nádivku, orestované kousky masa smícháme s připravenými kousky hub, povařenými fazolovými klíčky. Plátky rozložíme a rozdělíme na ně připravenou nádivku s hovězím masem. Nakonec na plátky s nádivkou dáme sezamová semínka a plátky zabalíme, posypeme škrobem a vaříme v páře na bavlněné utěrce 5 minut. Hotové závitky podáváme horké, přelité připraveným sójovým octem.

Komentáře k receptu