Silvestrovská masová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí svíčková
  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Vepřová kýta
  • 250 g Kapie
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 100 g Okurky nakládané
  • 200 g Párky Debrecínské
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Veka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 455.4 mg
  • Vláknina 2039.5 mg
  • Vitamín A 2039.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu i svíčkovou nakrájíme na nudličky, slaninu na kostičky, párky na kolečka, okurky a kapie na slabé proužky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme kostičky slaniny a lehce orestujeme. Jakmile slanina pustí tuk, vsypeme do pánve obě masa, zamícháme a opékáme asi 3 minuty. Nyní přidáme párky, okurky a kapie, promícháme a podusíme asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, worcesterem a hořčicí. Podusíme ještě minutku a stáhneme z ohně.

  • 3

    Podáváme s opečenými plátky bílé veky a zdobíme kroužky cibule.

Komentáře k receptu