Šunkový nákyp s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Chřest bílý
  • 300 g Šunka dušená
  • 120 ml Bešamel
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 156.5 mg
  • Draslík 102.9 mg
  • Vláknina 693 mg
  • Vitamín A 693 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku umeleme na strojku, opepříme, vmícháme bešamel, strouhaný sýr a žloutky. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní třetinu těsta. Na těsto poklademe chřest, zakryjeme druhou třetinou těsta, znovu dáme vrstvu chřestu a třetím dílem těsta vše zakryjeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.

  • 3

    Nákyp naporcujeme a podáváme jako lehký předkrm.

Komentáře k receptu