Pečené plátky z kýty plněné kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Klobása Dunajská
  • 60 g Slanina vepřová
  • 150 g Zelí kysané
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 10.9 mg
  • Draslík 89.5 mg
  • Vláknina 1097 mg
  • Vitamín A 1097 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené plátky z kýty na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a posypeme mletým kmínem. Na polovinu plátku klademe vymačkané a pokrájené zelí a na proužky nakrájenou oloupanou klobásu. Plátek zavineme a upevníme jehlou.

  • 2

    Nakrájenou slaninu v pekáči škvaříme, poté na ni vložíme závitky a po všech stranách je osmažíme. Závitky vyjmeme a na slanině osmažíme drobně krájenou cibuli. Závitky vrátíme do pekáče, mírně podlijeme a pod poklicí dusíme. V průběhu dušení maso obracíme, podle potřeby podléváme vodou. Zhruba po dvaceti minutách vložíme pekáč bez poklice do předehřáté trouby a závitky dopečeme. Během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme z pekáče, šťávu na sporáku zredukujeme, zaprášíme moukou a osmažíme. Poté mouku rozšleháme s vodou a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Na závěr vložíme zpět závitky, abychom je prohřáli.

Komentáře k receptu