Zapečené s rybí plátky s bylinkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1060 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 1275.3 mg
- Vláknina 5755 mg
- Vitamín A 5755 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V misce se studenou vodou necháme bobtnat plátky želatiny. Rybí plátky omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy, osolíme, opepříme a necháme cca 20 minut stát. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme a nasekáme. Vytřeme olejem obdélníkový pekáč, vložíme v jedné vrstvě kusy lososa, posypeme trochou nasekaných aromatických bylinek a na poklademe plátek scezené želatiny. Dále položíme kusy masa z mořského okouna, trochu směsi aromatických bylinek a opět plátek želatiny. Takto pokračujeme a měníme vrstvy rybího masa. 
- 
                                2Přes pekáč napneme hliníkovou fólii a přes ni zakryjeme pekáč pokličkou. Dáme na 15-20 minut do předehřáté trouby na 190°C. Vytáhneme z trouby, necháme obsah zcela vychladnout a dáme pekáč na 2 hodiny do ledničky. 
- 
                                3Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku, bazalku a pažitku, osušíme a nasekáme. 
- 
                                4V misce smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a pepře, přiléváme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Přidáme připravené kostičky rajčat a nasekané aromatické bylinky. Před podáváním ponoříme pekáč do studené vody, vyklopíme na servírovací mísu a hotový pokrm podáváme s připravenou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        