Vepřové plecko na chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 700 g Vepřová plec
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 783.8 mg
  • Vláknina 2311.1 mg
  • Vitamín A 2311.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z oleje, chilli koření, soli a pepře připravíme marinádu. Cibuli nakrájíme najemno.

  • 2

    Maso nakrájíme na tenčí plátky, vložíme do marinády a pod fólií alespoň tři hodiny marinujeme, občas maso obrátíme.

  • 3

    Maso prudce orestujeme na marinádě, přidáme cibuli a ještě chvíli restujeme. Poté vsypeme mouku, dobře rozmícháme, zarestujeme a přelijeme pivem. Pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Občas maso otočíme a omáčku promícháme.

Komentáře k receptu