Rolovaná plec pečená na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám Gothajský
  • 800 g Vepřová plec
  • 250 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 270.7 mg
  • Draslík 658.2 mg
  • Vláknina 883.1 mg
  • Vitamín A 883.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou plec nařízneme tak, aby vznikl plát masa, který ještě rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, rozetřeme do dvou třetin náplní, na ni klademe plátky salámu a tenké plátky sýra.

  • 2

    Náplň připravíme tak, že zpěníme na másle jemně pokrájenou cibuli, vmícháme rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání usmažíme, aby byla středně hustá.

  • 3

    Plec srolujeme, dobře ovážeme nití a na pekáči na rozpáleném sádle roládu rychle orestujeme ze všech stran. Poté ji podlijeme pivem, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme. Občas roládu opatrně obrátíme a polijeme výpekem. Když je roláda téměř měkká, poklici dáme stranou a maso dopečeme dozlatova.

Komentáře k receptu