Slovácký guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Brambory
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 250 g Klobása - Čabajka
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 55.3 mg
  • Draslík 405.3 mg
  • Vláknina 4433.2 mg
  • Vitamín A 4433.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.

  • 2

    Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.

  • 4

    Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu