Dušená masa se zeleninou a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 80 g Kedlubna
  • 500 g Špagety, Makarony vařené
  • 80 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová kýta
  • 500 g Telecí kýta
  • 80 g Karotka
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 1071.4 mg
  • Vláknina 7824.8 mg
  • Vitamín A 7824.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí a vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očištěnou karotku, kedlubnu, žampiony a nové brambory nakrájíme na čtvrtky, petrželovou nať jemně posekáme, makaróny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Nakrájené maso vložíme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přimícháme sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, muškátový květ a pod poklicí vaříme za občasného promíchání. Po 30 minutách přidáme zeleninu i s bramborami a rozdrceným česnekem, opět vaříme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme uvařené makaróny, posypeme petrželovou natí a 5 minut necháme prohřát.

  • 3

    Směs servírujeme v hrnci, v němž se vařila.

Komentáře k receptu